Udgivet i Artikler

Køb den rette kontorstol - 7 ting du skal overveje når du skal have ny kontorstol

Af Ratings.dk

Uanset om du arbejder på et travlt kontor, eller et lille, intimt hjemmekontor, er en behagelig og funktionel kontorstol vigtig. En rar kontorstol er garanteret meget vigtigere, end du lige går og tror! En god kontorstol er nemlig med til give din ryg støtte samt minimere dine muligheder for fremtidige rygskader og rygproblemer. Leder du lige nu efter den perfekte kontorstol? Så læs med herunder, hvor du får en oversigt over x ting, du skal overveje, når du skal have en ny kontorstol.

Hvor mange timer sidder du på din kontorstol?

Det første du skal overveje, når du skal have en ny kontorstol, er, hvor mange timer du sidder på din kontorstol. Består meget af dit arbejde af kontorarbejde, hvor du sidder mange timer på din kontorstol, er det selvfølgelig særligt vigtigt, at du har en behagelig og funktionel kontorstol. Er du typen, der er meget på dine fødder, og kun bruger få timer i din kontorstol, kan du nøjes med en relativt simpel og enkel kontorstol. Inden du vælger kontorstol, er det altså vigtigt, at du overvejer, hvor mange timer du egentlig bruger i kontorstolen. 

Hvilke indstillingsmuligheder?

En anden ting du skal overveje, når du skal have en ny kontorstol, er, hvilke indstillingsmuligheder kontorstolen skal have. Der findes et hav af forskellige kontorstole på markedet, som alle har vidt forskellige indstillingsmuligheder. Ønsker du at kunne justere din siddemåde, er det blandt andet vigtigt, at du vælger en kontorstol med justerbar sædehøjde. Med justerbar sædehøjde kan du ændre din siddehøjde alt efter, hvordan du vil sidde.

En anden ting du skal overveje, i forhold til indstillingsmuligheder, er selve sædedybden. Det er forskelligt fra person til person, hvor dybt et sæde man har brug for. Er du høj, med lange ben, har du særligt brug for et dybt sæde. Et dybt sæde gør, at du får bedst muligt cirkulation til dine fødder og underben.

Er du lav og petit, skal du dog have et mindre dybt sæde. Er dit kontorstolssæde for dybt, vil du ikke kunne nå jorden med dine fødder og skabe den rette cirkulation. Det er altså enormt vigtigt, at du overvejer, hvilke indstillingsmuligheder du præcist har behov for i din kontorstol. 

Hvilken størrelse & højde?

Indstillingsmulighedder er langt fra det eneste du skal overveje, når du skal finde den perfekte, nye kontorstol. Du skal desuden også overveje, hvilken størrelse og højde din kontorstol skal have. Du tror måske, at størrelsen og højden på en kontorstol er komplet irrelevant - dette er dog på ingen måde tilfældet! Her er det særligt størrelsen, der er relevant. Kontorstolen må hverken være for stor eller for lille.

Er kontorstolen for stor, vil den sluge dig, og du vil ikke få den nødvendige rygstøtte. Er kontorstolen derimod for lille, vil du føle dig klemt, og du vil igen ikke opnå den nødvendige støtte. Højden på din kontorstol er vigtig for blodcirkulationen i din krop. Derfor er det som førnævnt en fordel at vælge en kontorstol med indstillingsmuligheden justerbar sædehøjde. Dertil er det en fordel at overveje, om din kontorstel skal have en lav eller høj ryg. Læs mere om dette nedenfor. 

Hvilken mekanisme skal din kontorstol have?

Inden du for alvor kan vælge kontorstol, skal du overveje, hvilken mekanisme din kontorstol skal have. En kontorstol kan have flere forskellige mekanismer. En af de mest populære mekanismer er gyngemekanismen. Denne mekanisme giver dig mulighed for at vippe frem og tilbage i din stol. Gyngemekanismen justeres via din kropsvægt. En anden brugbar mekanisme er permanent kontakt. Her er selve kontorsædet fastgjort, mens ryglænet arter sig efter din overkrops bevægelser. Denne mekanisme gør det let og hurtigt for dig at justere din arbejdstilling. Begge disse mekanismer er ideel for dig, der bruger mange timer på kontorstolen ad gangen.

Lav eller høj ryg?

Det er op til dig selv at beslutte, om din kontorstol skal have en lav eller høj ryg. Det er nemlig en smagssag fra person til person. Nogle har brug for meget ryg-og nakkestøtte, mens andre nyder friheden i at have overkroppen fri. En generel grundregel er dog, at høje personer har behov for en høj ryg, mens lave personer har brug for en lav ryg. 

Med eller uden nakkestøtte?

Du kan få kontorstole både med og uden nakkestøtte. Kontorstole med nakkestøtte er for dig, der bruger mange timer på din kontorstol, og derfor har behov ekstra for ryg-og nakkestøtte. Nakkestøtten er både praktisk og funktionel. Nakkestøtten er ikke kun med til at behage og støtte nakken, men støtter også skuldre og rygsøjle.

Du skal altså overveje grundigt, om du egentligt føler behov for en nakkestøtte. Er du en af dem, der ikke ønsker en stor og avanceret stol, er det en fordel at vælge en kontorstol uden nakkestøtte. Nakkestøtten kan nemlig få stolen til at virke stor og indelukket. Overvej grundigt, om du ønsker at have nakkestøtte på din kontorstol, før du tager et endeligt valg!

Hvilket udseende & design?

Som det sidste skal du overveje hvilket udseende og design din kontorstol skal have. Selvom det vigtigste selvfølgelig er, at din kontorstol er praktisk og behagelig, er det også vigtigt, at den har et flot udseende og design, som du vil nyde hver eneste dag. Som tidligere nævnt findes der mange forskellige kontorstole på markedet - nogle flottere end andre! Når du skal finde ud af, hvilket udseende og design din kontorstol skal have, skal du først og fremmest overveje, hvilket udtryk stolen skal have.

Vil du gerne have en simpel og enkel kontorstol, er det en fordel at vælge en mindre størrelse stol med en rolig farve. Du kan eksempelvis vælge en kontorstol med en lav ryg og små armlæn i en klassisk sort farve. Ønsker du i stedet en unik kontorstol, med et specielt udtryk, skal du vælge en større kontorstol med flere forskellige farver og teksturer. Vil du have en fuldstændig unik kontorstol, kan du sågar designe din egen! Der er mange forskellige muligheder. Slip fantasien løs og find din perfekte kontorstol.

Nu er du 100 procent klar til vælge din nye kontorstol - held og lykke!