Udgivet i Artikler

7 ting du du skal overveje når du skal købe en ny specialpude

Af Ratings.dk

Hvad har din dag på kontoret, lange køreture, flyrejser og søvn tilfælles? Alle aktiviteter kan forbedres betydeligt med en god specialpude. Puden understøtter, forebygger og gør grundlæggende dagligdagen mere blød og behagelig. Lyder det som en god ide? Læs med her og lær, hvad du skal kigge efter, når du køber den perfekte specialpude. 

Overvej dine specifikke behov

En specialpude er designet til at aflaste hverdagen og gøre den behagelig. Derfor må du først og fremmest overveje dine særlige behov, når du er på jagt efter en specialpude. 

Hvordan ser dine rutiner eksempelvis ud. Måske du allerede ved, lige hvor den kan gøre gavn. Men ellers er det en rigtig god ide at gennemgå en typisk dag og finde netop de situationer, hvor puden kan forebygge. For forebyggelse er specialpudens fineste fordel. Puden støtter på en måde, så du ikke bruger musklerne forkert og eksempelvis overkompenserer specifikke områder. 

Sidder du meget ned på arbejdet? Har du sovevaner, som med fordel kan få hjælp til at blive lidt bedre. Eller pendler du. Måske flyver du meget. Her ved vi alle, hvilke underværker en god pude kan gøre. Eller du svajer svagt i ryggen. 

I alle de her scenarier kan en specialpude gøre forskellen. Din krop vil takke dig nu og på lang sigt. 

Det er bare med at finde frem til netop din specialpude. Du kan eksempelvis se de mange forskellige specialpuder hos Hafaro

Pudens fasthed: Bliv ved det gamle eller gå nye veje ind i drømmeland 

Foretrækker du bløde puder. Eller er du mere til en fast model? Med puder gælder der de samme valg som madrasser. Og vi har alle en mening. 

Overvej derfor nøje, hvad du foretrækker. 

Men et godt råd er, at du kan lade dig overraske. Nye, gode vaner starter af og til med et nyt, spændende valg. 

Hovedpuder der bærer dig lykkelig ind i søvnen

En god hovedpude giver næsten bedre drømme. Eller sådan kan det føles. For finder du det rigtige match, så svæver du ind i søvnen på en sky. Ingen problemer med nakken, når puden er fundet.

Vi sover alle forskelligt og har vidt forskellige sovevaner, nakkepositioner og præferencer. Derfor kan det være en fin ide at undersøge specialpudernes muligheder. De er designet således, at puderne støtter rigtigt op om nakken og giver dig ro. Der er en pude til enhver profil. 

Hører du måske til dem, der godt kan bruge lidt hjælp til at ligge på siden. Her er en specialpude, som både støtter ryg og front fantastisk. Her får du nærmest et kram, der sender dig glad til drømmeland. 

Det skulle være noget så sundt at ligge på siden. Så hvad med at komme godt i gang? 

Knæpuder støtter og giver dig en god sovestilling 

Når du nu ligger godt på siden, kan knæene af og til trænge til en behagelig pude. Måske du selv allerede gør det? Det der med at lægge en pude mellem knæene, fordi det er dejligt blødt, når du skal sove. Ellers kan knæene føles hårde. 

Der findes knæpuder særligt fremstillet til formålet. Specialpuden placeres blot mellem knæene og så ligger du godt. Hvis du har lidt ømme knæ, er en knæpude en skøn løsning for en bedre søvn. 

Kørepuder til pendleren eller dig, der bare gerne vil sidde dejligt 

Men puder er ikke blot beregnet til dyb søvn. I dit vågne liv kan de gøre en stor, behagelig forskel. Eksempelvis allerede i bilen på vej til arbejdet. 

Ikke alle bilsæder passer køreren perfekt. Men der er en løsning. Med en specialpude kan du gøre køreturen til eller på arbejdet behagelig. Du aflaster de muskler, som umærkeligt bliver belastet og kan nu slippe for ondt i arme og lænd for blot at koncentrere dig om kørslen. 

Lændepuder og siddepuder på arbejdet: Pas på dig selv 

I en flittigt brugt kontorstol kan en god lænde- eller siddepude gøre mirakler. Mange af os bruger adskillige timer ved computeren i den samme stol hver dag. Det betyder flere timer i den samme stilling. 

En specialpude er et must for dig, der arbejder på denne måde. Læg eksempelvis mærke til, om du svajer svagt i lænden, eller er nødt til at rykke på dig jævnligt. Så vil i det ene tilfælde en lændepude være skøn. I det andet tilfælde en siddepude. 

Pas på dig selv. 

En pude med mange funktioner

Når først du har den, slipper du den ikke af syne. Det kan være vanedannende med en dejlig specialpude. Så er det godt, at du blot kan tage den med under armen på en tur.

Specialpuden har ofte flere funktioner. Hvis du eksempelvis har en god lændepude, kan du både bruge den i bilen og i kontorstolen. Og når det rigtig griber om sig, ja så installerer du bare en ved spisebordet, ved frisøren og i romaskinen. En lille overdrivelse. Men komfort er nemt at vende sig til og vigtigt i hverdagen. 

Den rigtige pude til netop dig

Ved at overveje fasthed, funktion og sted er du godt på vej til at finde den rigtige pude for dig. 

Del gerne dine erfaringer. Så bliver både du selv og andre klogere. Og vi kan give hinanden en behagelig, blød hverdag. God jagt.