Udgivet i Sport og Fritid

Hvordan finder jeg de billigste afbudsrejser? 7 tips til at komme billigt afsted

Af Ratings.dk

Mange er helt vilde med at rejse, og de gør det gerne så meget deres arbejde og bankkonto tillader det. For at have råd til dette, så kræver det dog for nogen, at de ikke vælger det dyreste af det dyreste – men hvad gør man så, hvis man stadig er glad for luksus?

Her kommer afbudsrejser ind i billeder. Hvis du gerne vil spare penge på din rejse, så er der nogle tips og tricks, som du kan bruge – det gælder helt generelt set. Hvis du oven i det tilføjer, at du går efter en afbudsrejse, så kan du faktisk lige pludselig finde nogle super billige billetter og få en helt igennem fantastisk tur for næsten ingen penge. Læs med her og bliv klogere på hvordan.

Tag dig god tid til at søge efter forskellige rejser

Hvis du går efter at rejse billigt, så vil mange tro, at du er nødsaget til at tage en forhastet beslutning om, hvor du vil hen og hvornår du vil afsted. Det er dog slet ikke tilfældet. Faktisk kan du spare utroligt mange penge ved netop ikke at gøre dette.

Hvis du tager dig god tid til at sidde med en – eller flere – rejsesøgemaskiner, hvor du kan indtaste forskellige destinationer, forskellige rejselængder, forskellige rejsetidspunkter og så videre, så vil du blive præsenteret for flere tusinde forskellige muligheder – og alle sammen til forskellige priser.

Det er derfor en super god ide at prøve dig frem med forskellige – selvfølgelig stadig tiltalende – mulighed.

Undgå at være alt for specifik

I forlængelse af det så giver det også god mening ikke at være for specifik, hvis ikke du har nogle særlige præferencer angående destination, tidspunkt og så videre. På den måde kan du nemlig virkelig lade dig selv se mulighederne og de forskellige tilhørende prisklasser.

Hvis du gerne vil rejse billigt, så er det faktisk nok blot at afgøre, om du vil på badeferie. Herefter kan du kigge på alle de sydeuropæisk destinationer og vælge den billigste løsning herudfra.

Undgå populære rejsemål

I forlængelse af ovenstående, at kan du også spare utroligt mange penge ved at undgå nogle af de mest populære rejsemål – uanset om du går efter en skirejse eller en badeferie. Stedet som Østrig og Norge er altid helt proppet i vintersæsonen, mens Mallorca, Solkysten og Kreta er helt proppede i sommerferierne.

Og sandt at sige så er det nogle utroligt lækre steder at være på ferie, men der findes også utroligt mange andre lækre steder, som du kan tage til og spare en masse penge på at tage til. Samtidig får du set noget af det, som du måske ikke har set før, og du skiller dig lidt ud fra mængden, når der skal fortælles om ferier derhjemme.

Sammensæt din egen ferie

Der er utroligt mange rejseselskaber, der tilbyder at sammensætte en charterrejse for dig, og det er selvfølgelig en super nem løsning – dog er det ikke den billigste. Her bliver der nemlig taget penge for, at nogle andre skal sidde og planlægge turen – forståeligt nok – og dermed kommer du til at skulle betale for, hvor nemt det er at komme afsted.

Dette gælder særligt, når du går efter afbudsrejser, da du vil have langt nemmere ved at finde en utroligt billig flybillet til den destination, som du søger, fordi de prøver at fylde flyet så meget som overhovedet muligt. Efterfølgende kan du altid kigge efter et værelse på et hotel eller en Airbnb, hvor du kan opholde dig. Der holder typisk en lang række taxaer ved lufthavnen, så det er ikke noget problem at bruge dem til at komme fra fly til hotel og omvendt.

Dermed giver dig også sig selv, at hvis du er villig til at bruge pengene på at holde en super nem ferie, der kræver minimal planlægning fra din side af, så er dette den oplagte løsning.

Benyt dig af prisovervågning

Prisovervågning er et super værktøj til mange ting – og så til afbudsrejser. Mange vælger ikke at benytte sig af disse, fordi de er bange for, at internettet ”opdager” at de søger efter en rejse og dermed hæver priserne – hvilket er en reel frygt. Når det kommer til prisovervågning, så er det dog ikke noget, som du behøver at bekymre dig for.

Her kan du sagtens benytte dig af værktøjet og få stor glæde af det. Det handler blot om at bruge det rette. Du kan også sagtens finde en prisovervåger, der holder øje med afbudsrejser, der lever op til dine kriterier og på den måde virkelig spare penge.

Rejs uden for sæsonen

Hvis du virkelig vil spare en masse penge, vil du også have stor glæde af at rejse udenfor sæsonen. Her er der nemlig ikke lige så mange, der har mulighed for at rejse – hvorfor det selvfølgelig også kræver, at du har.

Mange børnefamilier kan ikke rejse uden for sæsonen, fordi deres børn skal passe deres skolegang. Derudover er der også både studerende, men også voksne hvis arbejde ikke tillader dem at rejse udenfor sæsonen.

Hvis du til gengæld er en af dem, der har et fleksibelt skema og kan rejse mere eller mindre hvornår det passer dig, så giver det super god mening at benytte dig af dette. Du kan nemlig finde utroligt billige flybilletter og ophold udenfor sæsonen, hvor du får præcis det samme blot meget billigere.

Hvis du ovenikøbet benytter dig af afbudsrejser i samme omgang, så kan du få en rejse til næsten ingen penge. En ekstra bonus er også, at stedet ikke er helt så overrendt med turister og det vil for eksempel ikke være et problem at finde en plads ved poolen.

Rejs med kort varsel

Hvis du vælger at rejse med kort varsel, så vil du også kunne spare en masse penge. Jo tættere på datoen du kommer, jo mere ”desperate” vil udlejer af hotellet og flyselskaberne nemlig være for at få solgt deres værelser og billetter – og hvordan takler man det, når man arbejder inden for salg? Man sænker priserne, så tilbuddet bliver mere attraktivt.