Udgivet i Til Børn

Dinosaur Legetøj med lyd - 3 gode tips når du skal købe til børnene

Af Ratings.dk

Dinosaurerne var fascinerende dyr. Store, vilde og magtfulde, så velkendte og dog ukendte, da de uddøde for tusinder af år siden. Dinosaurerne giver næring til børns fantasi, og giver dem lyst til at lære mere. Både om de spændende uddøde oldtidsdyr, men også om dyreliv i al almindelighed. Netop i vor tidsalder, hvor natur og miljø spiller en afgørende rolle for vores fremtid, er det vigtigt at lære sine børn at interessere sig for og holde af dyrene og naturen.

Børn lærer og udvikler deres intelligens og færdigheder gennem leg. Det skal dog helst være leg, der bidrager med viden og stimulerer tankevirksomhed. Dinosaur legetøj findes i mange sjove og spændende udgaver, som stimulerer børns fantasi. Der er et kæmpe udvalg af sjovt og spændende Dinosaurlegetøj. Sammen med dit barn kan du udvælge lige præcis det stykke legetøj, der appellerer til dit barn, og som kan inspirere til mange timers leg.  

Interaktivt legetøj er godt for motorikken

Lige så vigtigt som det er at stimulere fantasien og intellektet gennem leg, er det at stimulere motorikken. Vi har udviklet en kultur hvor størstedelen af vores transport foregår siddende.

Skoledagen foregår også primært i siddende stilling, og mange børn er trætte efter skole. De kommer hjem og sætter sig foran TV eller IPad.

Derfor er det utroligt vigtigt at præsentere børn for legetøj og objekter, der indbyder dem til at bevæge sig og bruge de motoriske færdigheder.

Dinosaurlegetøj fås også i forskellige interaktive udgaver. Det kan, for eksempel, være en sjov udfordring, at finde ud af hvordan man styrer en fjernstyret dinosaur . Sådanne opgaver styrker finmotorikken hos små og store, hvilket også er en del af læring gennem leg.

Når du investerer i godt legetøj, investerer du i leg og læring til dit barn. De kundskaber og færdigheden, som indlæres gennem leg, er ofte dem der sidder bedst fast. På den måde kan du ved hjælp af kvalitetslegetøj hjælpe dit barn til at opnå færdigheder, det kan have glæde af resten af livet.  

Legetøj til både drenge og piger

Mange forældre er i dag stærkt optaget af at sørge for, at de ikke opdrager deres børn til at følge forældede kønsstereotyper. De vil for alt i verden forebygge, at de uafvidende kommer til at pådutte deres egne børn en traditionel rolle, som barnet i virkeligheden ikke ønsker.

Hvis man som lille bliver præget til at passe ind i en fast kønsrolle, som man ikke kan identificere sig med, kan det på længere sigt give personlige traumer man aldrig kommer overens med.

Dinosaurlegetøj er sjovt og spændende kønsneutralt og naturligt legetøj, som både drenge og piger kan identificere sig med under deres leg. Der er ikke en traditionel forudfattet norm om at dinosaurer nødvendigvis er han- eller hunkøn.

Ej heller er der en fastlagt rolle som mandlig eller kvindelig biolog eller dyrepasser, som børnene skal tilpasse sig, for at kunne lege med dinosaurer. Mænd og kvinder eksisterede slet ikke på dinosaurernes tid. Derfor kan børn selv frit vælge de roller, de ønsker at indtage under legen.

Filmtid er hyggetid

Efter en aktiv dag med stimulerende leg kan hele familien have brug for at slappe af, men stadig lave noget sjovt og hyggeligt sammen. En god dinosaur film kan samle familien og føre legens tema videre ind i den fælles hyggeaften.

Hvem var ikke selv som barn fascineret af Jurassic Park filmene. Det er klassikere, der appellerer til næsten alle aldre. Jurassic Park universet bliver nu videreført i den seneste version, Jurassic World, og fås også som spil.

Til de lidt yngre findes der søde film som Den Gode Dinosaur og Dinosaur Train. En god film for hele familien er en perfekt afslutning på en hyggelig dag.