software til virksomheden
Artikler

Få udviklet software til virksomheden – her er 4 fordele og 2 ulemper ved at outsource det

Der er fordele og ulemper ved at vælge at outsource. Det ændrer dog ikke på, at det rigtige for dig og din virksomhed måske er netop at outsource. Outsource er et moderne begreb for at flytte noget ansvar og nogle arbejdsopgaver væk fra ens eget skrivebord. Det kan af flere årsager give rigtig god mening. Det kommer selvfølgelig også med en pris og det skal man være bevidst om.

Verden er nemlig ikke sort/hvid og det gælder også når det kommer til at outsource. Man skal nemlig være klar over at hvis man vælger at outsource, så er der også nogle ting man vil gå glip af. Der forsvinder noget fra ens skrivebord og det betyder også at man ikke kan være lige så meget “hands on”, som man måske ellers vil være. 

1. Kompetente fagfolk

Ved at outsource noget i ens virksomhed, så får man muligheden for at få nogle dygtige fagfolk på opgaven. Det er bestemt ikke uvæsentligt. Du kan eksempelvis finde en fuldtidsudvikler fra Indien, som kan tage et kig på udviklingen af din virksomhed. Det kan være rigtig smart at få en dygtig softwareudvikler, som kan hjælpe til med at lave noget smart og tidssvarende software til din virksomhed. Det kan være den slags der kan give din virksomhed de konkurrencefordele, som I står og mangler. Det er en mulighed, som I ikke må lade slippe.

2. Få nye input

Ved at outsource en del af arbejdet til nogle softwareudviklere, så får man mulighed for at modtage nogle nye input. Det er også en af grundene til at det helt rigtige kan være at netop outsource. Man skal selvfølgelig gøre det velovervejet og gøre det på den rigtige måde.

Med en softwareudvikler fra  Indien kan man dog komme langt som virksomhed. Det er et spørgsmål om at finde den helt rigtige, fordi der er mange kompetente softwareudviklere på markedet. Netop indere er stærke på tech og software, så de kan være gode at ansætte, hvis man vil være helt skarp på software. 

3. Tag din virksomhed til næste niveau

Hvis man ønsker at tage ens virksomhed til det næste niveau, så kan det være der skal nogle nye midler til. Man har formentlig prøvet alt det ens kompetencer rækker til, men det er ikke sikkert at det er nok. Det kan derfor være nødvendigt at hyre en softwareudviklere, som kan komme og bidrage med det, som man ikke selv har forstand på.

Man kan nemlig ikke selv vide det hele, så det kan være godt med nogle friske øjne udefra, som kan give nogle flygtige faglige input. Hvis det er noget som du mener din virksomhed har brug for, så skal du måske tage at kontakte en softwareudvikler. Hvis det er et ønske du har, så kan du også allerede nu begynde at undersøge mulighederne for det på nettet. 

4. Styrk virksomhedens konkurrenceevne

For at være med i den hårde konkurrence der er blandt virksomhederne i dag, er det nødvendigt at man er stærk på tech og softwaredelen. Indenfor de fleste brancher er det nemlig svært at forestille sig, at man kan klare sig godt, hvis ikke man også har god og pålidelig software.

Derfor skal man nok også begynde at se på om ens software nu også er god nok, til at møde de krav der stilles til moderne virksomheder i dag. Hvis ikke det er tilfældet, så er det vigtigt at man gør noget ved det, så man igen kan blive konkurrencedygtig. Det er nemlig et område, hvor man kan opnå en konkurrencefordel, hvis man træffer de rigtige beslutninger. 

5. Kan give udfordringer ikke at være hands on

Ligesom der er fordele ved at outsource, så er der altså også ulemper ved at outsource. Det skal man være bevidst om inden man kaster sig ud i en ny strategi. Det kan eksempelvis give dig nogle udfordringer, hvis du ikke længere har mulighed for at være hands on. Det at man ikke har det fulde overblik i hverdagen kan godt føre til nogle misforståelser, der ellers kunne være undgået. Det er vigtigt at man er bevidst om dette før man giver sig i kast med at outsource.

6. Pengene kan være blevet brugt anderledes

Det er klart at penge kun kan bruges én gang. Det er derfor vigtigt at man gennemtænker om man bruger ens penge på den mest fornuftige måde. Det gælder også hvis man overvejer at hyre en softwareudvikler. Alt efter ens virksomheds størrelse, målsætninger og udfordringer, er det afgørende at man tager et valg på et godt grundlag. Først når man har gjort det kan man vide, om det er fornuftigt at bruge penge på en softwareudvikler, eller om pengene måske skulle være blevet brugt anderledes. 

 

Se også