Udgivet i Tøj

Køb af kostumer - 3 tips til at få det helt rigtige kostume

Af Ratings.dk

Kostumefester er nogle af den slags fester, som er rigtig sjove at være til. Når man er udklædt til en fest, bliver festen også bare typisk lidt sjovere, fordi alle også har gjort lidt mere ud af at være en bestemt person op til festens start - der er altså nogle andre forventninger og forberedelser i forbindelse med kostumefester.

Kostume-stress

Selvom festerne typisk ender med at være rigtig gode, er der dog altid lidt stress forbundet med at finde et kostume, som er helt perfekt. For nogle er det måske vigtigt, at kostumet er nytænkende og originalt, hvor det for andre måske bare betyder noget, at man i hvert fald kan se, hvad man skal forestille. Uanset hvad der er vigtigt i et kostume, kommer der herunder nogle tips til, hvordan man finder det helt rigtige kostume til kostumefesten. 

Kostumebutikkerne har et bredt udvalg

Når man er på udkig efter et godt kostume, så er det nemmeste nok lige umiddelbart at tage et kig i nogle af de mange kostumebutikker, som findes både fysisk og online. Kostumebutikkerne har typisk et meget stort og bredt udvalg af forskellige kostumer og tilbehør dertil, og derfor kan man også finde et, uanset hvad det er man leder efter.

Når man vælger at købe sit kostume i en kostumebutik, skal man dog lige være klar på, at det også er den dyreste måde at skaffe sit kostume på - i hvert fald dyrt i forhold til at man typisk kun bruger det en enkelt gang. Men hvis man har lidt travlt med at få fat i et godt kostume, og man ikke lige er typen, der bikser sit eget kostumer sammen, så er det en rigtig god løsning. 

Der er flere forskellige kostumebutikker rundt omkring, men de steder, hvor der typisk er allermest at vælge imellem, er i de mange online kostumebutikker. Tag eksempelvis et kig på Genialekostumer.dk for at få lidt inspiration til, hvad man kan klæde sig ud som. Der skulle gerne være noget for alle, uanset hvad man gerne vil klædes ud som.

Gå på udkig i genbrugsbutikker

Selvom det som udgangspunkt virker nemmest bare at købe hele kostumet samlet i en kostumebutik, så er der også andre veje, man kan gå. Der er eksempelvis rigtig mange genbrugsbutikker, som også får kostume ind - de er så bare brugte. Så man kan med fordel tage lidt rundt i nogle forskellige genbrugsbutikker og se, hvad de har af fine ting, som kan bruges til kostumer.

Det, som også er muligt, hvis man netop tager i en masse genbrugsbutikker, er at finde små brudstykker til kostumet. Det behøver ikke nødvendigvis at være et samlet kostume, man finder, og nogle gange kan det også gøre selve kostumet mere autentisk. Det kan eksempelvis være, at man finder en smart heksekjole i den ene genbrugsbutik, og at man så finder heksehatten i en anden. Det er i hvert fald en smart og billig måde at købe et flot kostume på.

Man skal dog have en del mere tålmodighed, end når man bare køber det i en kostumebutik, da man jo aldrig kan vide sig sikker på, hvor stort et udvalg af kostumer den givne genbrugsbutik har.

En blanding af det hele

Hvis man er interesseret i at dukke op til kostumefesten i det mest perfekte og unikke kostume, så vil man også typisk bruge lidt mere tid og energi på at forberede det. Og til netop det helt perfekte kostume, som ikke ser for købt eller brugt ud, men som bare er helt perfekt, giver det faktisk mening at gøre en blanding af det hele - altså både købe nogle af tingene i en kostumebutik, genbrugsbutik og hvad man nu ellers kan finde på.

Nogle gange kan de kostumer, man købe i en rigtig kostumebutik, nemlig godt se lidt for "købte" ud i forhold til materialerne. Man kan derfor vælge at finde selve kostumer i en genbrug eller måske endda lave det selv, så det ser mere autentisk ud.

Men så kan man med fordel bruge kostumebutikkerne til at finde alle de fede detaljer og accessoires, som man sjældent er heldig at finde brugt. Så hvis man finder lidt forskellige ting til kostumet hist og pist, så kan man faktisk ende op med et rigtig fedt og originalt kostume.