Udgivet i Tøj

Køb af jagttøj - Syv gode grunde til at vælge jagt tøj når du skal i naturen

Af Ratings.dk

Jagttøj er velegnet til andet end til at gå på jagt i. Faktisk er jagttøj designet til at være ekstremt brugbart i rigtig mange andre situationer end selve jagten. Du kan få glæde af dit jagttøj til at klare mange andre situationer end selve jagten.

Med andre ord: Det er dumt ikke at have jagttøj i sin garderobe. Og det er ovenikøbet en god ide, at have meget at vælge imellem

1. Holder kulden ude

Langt det meste jagttøj er designet at skulle kunne holde dig varmt i rigtig lang tid. Det er ikke til at holde ud at være ude længere tid, hvis dine fingre, dine tæer eller andet på kroppen er gennem kold.

Og der findes jagttøj specielt designet til vinteren, hvilket naturligvis er endnu mere fordelagtigt til de kolde timer udenfor. Og det kan jo blive koldt bare ved en gåtur, men også i alle mulige arbejdssituationer eller ved leg og sjov, som foregår udenfor.

2. Holder sveden væk

Der findes tøj designet til de kolde timer, men der findes også jagttøj, der er designet til at gøre det behageligt, når temperaturerne udenfor er høje. Altså let tøj med stor åndbarhed, der ovenikøbet kan sørge for at holde sveden væk fra kroppen.

Med jagttøj er det også en god ide, at have forskellige muligheder for at kunne skifte tøj i løbet af en dag, hvor vejret, i hvert fald det danske af slagsen, kan skifte rigtigt hurtigt. Det er altså en god ide at have flere sæt jagttøj.

3. Camouflerer dig

Udseende på dit jagttøj betyder en del. For meget jagttøj er designet til at du passer ind i naturen, og de dyr, der jagtes, ikke får øje på dig med det samme. Men der kan i rigtig mange andre sammenhænge også være gode grunde til at kunne falde i med omgivelserne og optræde meget anonymt.

Det kan være ved lege eller konkurrencer, der foregår i naturen. Du kan camouflere dig med jagttøj og opnå store fordele.

4. Er praktisk og behageligt

En jagtjakke er generelt en god ting at have. For den er ideel til mange ting. Det kan være helt basalt som til en gåtur, hvor det er enkelt bare hurtigt at tage jakken ud over en trøje og komme afsted.

En jagtjakke har typisk mange lommer, så du kan have de ting, som du har brug for, med på en let måde. Og så er en jagtjakke meget behagelig at have på.

Dermed kan du også bruge den ved udendørs arbejde af mange forskellige slags. Det kan både være i den lokale beboerforening, der evt. skal laves noget havearbejde eller hvis der er opgaver i den lokale idrætsklub.

Men selvfølgelig også ved opgaver, du selv skal have løst i din have.

5. Tøj er med lang holdbarhed

En investering i noget lækkert jagttøj kan godt betale sig, også rent økonomisk. Tøjet har nemlig typisk tåle rigtigt meget slitage og har rigtig lang holdbarhed.

Du behøver dermed ikke udskifte i jagttøjs garderoben særligt ofte, og du sparer dermed penge i det lange løb plus at du bare altid har friluftstøj af god kvalitet lige ved hånden.

6. Godt til en skitur

Står du på langrend kan du have rigtig gode fordele af dit jagttøj. Rigtigt meget jagttøj har nemlig både en behagelighed og en række funktioner, som passer rigtigt godt til en lang dag på ski.

Det kan hjælpe til at holde dig tør og varm og dermed til at kunne nyde skituren endnu mere.

7. Er moderigtigt

Endnu en stor fordel ved jagttøj er at det faktisk er moderne, og du med stor fordel kan bruge det i din fritid. Jakker og skjorter fra flere brands af jagttøj er noget, du sagens kan have på til en bytur eller måske bare til en eller anden form for selskab.

Det har ganske enkelt stor modeværdi og du vil blive lagt mærke til, hvis du har kombineret det på den rigtige måde med andet tøj.

Du kan føle dig veltilpas, og du kan se rigtigt godt ud i jagttøj fra flere af de gode brands. Jagttøj har rigtig mange fordele, og kan altså bruges til rigtigt meget andet end blot at gå på jagt.