Udgivet i Til Hjemmet

Hvilken bordlampe skal du vælge? 4 ting du skal overveje før du køber

Af Ratings.dk

At have en ordentlig arbejdsplads derhjemme er vigtigt for at holde produktiviteten oppe, når du ikke er mødt på arbejde på dit kontor. Selvom det er vigtigt at holde fri, når man har fri, så findes der mere og mere fjernarbejde, hvor det er vigtigt, at man kan være produktiv, selvom man er derhjemme.

For at kunne koncentrere sig, når man arbejder, er det vigtigt, at der er ordentligt lys. Her er det især rart med en bordlampe, så lyset kan vinkles, så det ikke er irriterende, når du skal arbejde. Her kan du læse mere om, hvad du skal overveje, når du skal finde en bordlampe. 

1. Hvor høj skal din bordlampe være?

Der findes bordlamper i forskellige højder og størrelser, hvilket kan gøre det svært at vurdere, hvad der passer til dit kontor. Du vil helst ikke have, at lampen fylder hele dit skrivebord, så du ikke har plads til bøger, computer og notesbog.

Dog vil du hellere ikke vælge den mindste lampe, da den måske ikke kan give dig nok lys, når du skal arbejde. Når du skal vælge en lampe, er det en god ide at have lysvinklen i tankerne. Du vil helst gerne kunne oplyse papirer på bordet, men uden at blænde computerskærmen. 

2. Gå efter et tidløst design 

Der findes mange forskellige designmuligheder, når det kommer til lamper. Danske møbelhuse har længe været nogle af de mest kendte, når det kommer til belysning. Det betyder, at du har rig muligheder for at finde et spændende design til din bordlampe, som du vil elske mange år endnu.

Mange har en tendens til at gå efter et anonymt design, når det er en lampe til kontoret, men du skal ikke være bange for at eksperimentere med farve og form.

Selvom du skal kunne være produktiv ved dit hjemmekontor, så må indretningen gerne være en forlængelse af din personlige smag. At vælge noget, som du synes er flot, vil gøre dig mere tilpas i dit hjemmekontor, som i sidste ende vil gøre dig mere produktiv. Du kan finde et stort udvalg af forskellige bordlamper hos andlight.dk

3. Find den rette lampeskærm 

At have en udækket lyskilde giver meget lys, men det kan også blive for skarpt. At sidde for længe i for skarpt lys kan give ondt i øjnene, hvilket ikke er, hvad man vil have, når man skal arbejde i flere timer. En god måde at finde en lampeskærm, som giver blødere lys og styrer lampens udseende. Du kan nemt finde en flot lampe, hvor du har muligheden for at skifte lampeskærmen ud.

Det kan være en god måde at upcycle en gammel lampe, som du ikke længere føler passer ind i din indretningsstil. Du kan finde lampeskærme i næsten alle former og farver, hvilket gør det nemt at finde noget, som passer ind i din indretning. Det er også en billig måde at afprøve forskellige farver og mønstre for at se, hvordan de kan passe ind i dit hjem.

4. Gå efter fleksibilitet 

Der findes mange forskellige typer af bordlamper på markedet lige nu, hvilket giver dig muligheden for at finde en model, som passer til dig og dine behov. Hvis du leder efter en bordlampe til dit hjemmekontor, kan det være en fordel at vælge en, hvor du kan skifte vinklen på lyset. På den måde er det nemt at få lys der, hvor du har brug for det.

Det kan især være rart, når du skal læse meget om aftenen, hvor det er blevet mørkt udenfor. Du kan finde mange lamper, hvor der er en bevægelig arm, så du selv kan justere på lampens vinkel og højde.