Udgivet i Artikler

Disse fodboldspillere blev top-5 til Ballon d’Or i 2021

Af Ratings.dk

Ballon d’Or er den største prisoverrækkelse i fodboldens verden. Her kåres de største stjerner i mændenes og kvindernes fodbold.

I denne artikel handler det om mændenes Ballon d’Or i 2021. Vinderen var en overraskelse for mange fodboldfans. Endnu mere overraskende var desuden, at Cristiano Ronaldo nu endelig har forladt ikke bare top tre, men top fem.

Her får du de 5 bedste spillere i verden ifølge den franske prisuddeling anno 2021.

Lionel Messi

Han er kun 1,69 meter høj. Han er ved at ramme de 35 år. Og så er han muligvis den bedste fodboldspiller, der nogensinde har betrådt en fodboldbane.

Hvis du sætter din lid til Ballon d’Or, kan der ikke være megen tvivl om, at han i hvert fald er den bedste gennem de sidste 12 år, hvor Ballon d’Or blev slået sammen med Fifa World Player of the Year.

Den lille argentiner har fået æren af at holde trofæet hele 7 gange. Ingen har vundet tilsvarende. Den nærmeste konkurrent er Ronaldo, der har vundet 5.

Messi overhalede Pele på listen over fleste scoringer igennem en karriere. Men sæsonen var på ingen måde nogen dans på roser for Messi og Barcelona. Holdet endte med at blive slået hurtigt ud af Champions League. Til gengæld vandt han for første gang et trofæ med det argentinske mandskab, da de slog Brasilien i finalen til Copa America.

Messi endte desuden med at skifte klub til PSG og efterladte et grædende Barcelona-mandskab, som stadig forsøger at finde sine fødder i den spanske jord. Og så er han stadig en mand, der bliver skrevet utallige fodbold nyheder om, fordi han er fascinerende.

Robert Lewandowski

Messi kunne løfte trofæet for syende gang til stor glæde og beundring. Men løbet var virkelig tæt. Faktisk var det kun sølle 33 point, som adskilte nummer et og nummer to.

Mange fodboldfans vil formentlig have undt den polske målræv, at han havde hevet trofæet med hjem for 2021. Robert Lewandowski havde mildt sagt to formidable sæsoner i 19-20 og 20-21. Han scorede flere mål i 19-20 og 20-21 sæsonerne, end han nogensinde har gjort før. Sammen med Bayern München vandt han Champions League. Havde Ballon d’Or der været afholdt i 2020, er der nok ingen tvivl. Lewandowski havde vundet.

Sådan blev det ikke, til gengæld kan målhajen trøste sig med at vinde en ny pris til Ballon d’Or - året angriber.

Jorginho

Ikke Ronaldo, heller ikke den skadesplagede Virgil van Dijk, men en ny komet på top tre – Jorginho. Hvis nogen spiller har haft et forrygende år både med sit personlige spil op på sine hold, må det være Jorginho.

Han spiller for Chelsea, som blev nummer to i den hjemlige liga efter Manchester City. Til gengæld bankede de City i Champions League-finalen. Derudover er Jorginho italiener og var en af nøglespillerne på europamesterskabsholdet. Selvfølgelig var Jorginho også på turneringens hold til EM – sammen med Pedri og Pierre-Emile Højbjerg på midtbanen.

Karim Benzema

Endnu engang skal Ronaldo nævnes. Da han forlod Real Madrid 2018 og drog mod Juventus, efterlod han nogle spillere, som skulle løfte opgaven. En af nøglespillerne var her Benzema.

Et ellers ikke nødvendigvis toptrænet Real Madrid-hold endte med at komme hele vejen til semifinalen i Champions League og endte som nr. 2 i den spanske liga. En stor del af den fortjeneste skal gå til den franske stjerneangriber, Karim Benzema.

N'Golo Kanté

Nummer fem på listen er ingen anden end N'Golo Kanté. Han er formentlig den mest pålidelige og dygtige arbejdsmaskine, fodboldverden har set i mange år.

Sammen med Chelsea og Jorginho vandt han Champions League. Havde Frankrig vundet EM, var han og Benzema formentlig endt et nøk højere oppe på listen.

For så at nævne ham en sidste gang, så blev nr. 6 på listen selvfølgelig Cristiano Ronaldo - så helt væk er han ikke.